Takplåt 2a sortering

 

Takplåt är ett ekonomiskt bra val när man väljer vilket slags tak man ska använda sig av till sitt hus men vill man komma undan ännu billigare så kan man använda sig av 2a sorteringens takplåtar. Oftast är det inget fel alls på 2a sorteringens takplåtar men de har fått nedslag av olika anledningar, den vanligaste anledningen är att plåten är färgad på både över- och undersidan och är alltså inte grå på undersidan så som takplåtar egentligen ska vara. Men eftersom det är på undersidan så är det ingenting du kommer att märka när taket är lagt.

På en del takplåtar av 2a sorteringen så kan det finnas en liten nyansskillnad på de olika plåtarna, oftast är det inte ens märkbart men det är ändå något du behöver kolla upp och jämföra själv så att det känns bra för dig, för du kommer inte kunna lämna tillbaka köpa takplåtar av 2a sorteringen. Ibland kan takplåtar säljas som 2a sorteringen för att takplåtarna har köpts in i fel färg och därför får firman alldeles för mycket plåtar över som de behöver bli av med.

Det du bör tänka på om du väljer att köpa takplåt av 2a sorteringen är att se till så att det finns tillräckligt med plåt för att räcka till ditt takbygge i samma bunt eftersom färgnyanserna kan skilja sig något på olika tillverkningar. Ibland finns det enbart en mindre mängd plåt när man väljer att köpa 2a sorteringen och du kommer nog inte vilja att det är alldeles för stor nyansskillnad på ditt tak enbart för att spara en del pengar.

Men du kan definitivt spara en hel del pengar på att köpa 2a sorteringens takplåtar, per kvadratmeter kanske det inte känns så mycket billigare när priset endast är nedsatt 20-50 kr men när du räknar ut hur många kvadratmeter du kommer att använda och den totala summan du sparar så kommer du nog bli förvånad hur mycket du faktiskt kan spara!